Goose

Vhodné prírodné podmienky v obci Slovenský grob umožnili chov husí a kačíc. Husi sa piekli v piatok v hlinených pekáčoch a v chlebových peciach, kde dostávali správnu farbu, vôňu a chuť. V sobotu ich niesli predávať na trh do Svätého Jura a Bratislavy. V šesťdesiatych a sedemdesiatych rokoch začali labužníci chodiť za pečenými husami priamo do obce, kde po domoch husacinu aj konzumovali. Táto tradícia trvá dodnes a viacej sa rozšírila. V dnešnej dobe je možné zájsť si na husacinu po celý rok.

K husacine sa podávajú lokše, burčiak a malokarpatské vína. Husacie špeciality ponúkame hosťom po celý rok. Z ľudového umenia tu má svoju tradíciu výšivka, paličková čipka a rezbárstvo.

Gróbske špeciality

1ksGrobská pečená hus (4-5 osôb)68,00 €
 ¼ ksGrobská pečená hus17,00 €
 1kgHusacia pečeň68,00 €
 150gHusacia pečeň10,20 €
 150gHusacia pečeň s hruškovým pyré a vínnym želé11,90 €
 35gLokša mastená1,10 €
 60gLokša plnená paštétou z husacej pečene3,30 €
 70gChlieb s husacou masťou a cibuľou1,50 €
 150gČervená dusená kapusta1,80 €

Rodinná tradícia od roku 1993

Od vzniku našej rodinnej firmy v roku 1993 sme hľadali cesty, ako čo najlepšie vyjsť v ústrety našim hosťom, aby si od nás odniesli, čo najlepší zážitok, a obec Slovenský Grob im navždy ostala v pamäti. Veríme, že Grobský dvor dá predstavám našich hostí ten pravý rozmer.

 
Konkurencie je dosť - navštívte nás a zistíte, že sa oplatí vrátiť.


GROBSKÝ DVOR
Vajnorská 3
900 26 Slovenský Grob

Tel: 033 / 647 88 89
Mobil: 0905 264 196
E-mail: grobskydvor@grobskydvor.sk
Web: www.grobskydvor.sk
Otváracie hodiny:
Pondelok NA OBJEDNÁVKU
Utorok 11.30h - 23.00h
Streda 11.30h - 23.00h
Štvrtok 11.30h - 23.00h
Piatok 11.30h - 23.00h
Sobota 11.30h - 23.00h
Nedeľa 11.30h - 21.00h