Goose

Vhodné prírodné podmienky v obci Slovenský grob umožnili chov husí a kačíc. Husi sa piekli v piatok v hlinených pekáčoch a v chlebových peciach, kde dostávali správnu farbu, vôňu a chuť. V sobotu ich niesli predávať na trh do Svätého Jura a Bratislavy. V šesťdesiatych a sedemdesiatych rokoch začali labužníci chodiť za pečenými husami priamo do obce, kde po domoch husacinu aj konzumovali. Táto tradícia trvá dodnes a viacej sa rozšírila. V dnešnej dobe je možné zájsť si na husacinu po celý rok.

K husacine sa podávajú lokše, burčiak a malokarpatské vína. Husacie špeciality ponúkame hosťom po celý rok. Z ľudového umenia tu má svoju tradíciu výšivka, paličková čipka a rezbárstvo.

Local specialities

1 pcRoasted goose (for 4-5 people)62,00 €
 ¼ pcRoasted goose15,50 €
 1kgGoose liver64,00 €
 150gGoose liver9,60 €
 150gGoose liver with pear puree and wine jelly10,30 €
 35gLoksa with goose fat0,90 €
 60gLoksa stuffed with goose liver pate2,70 €
 70gBread with goose fat, onion1,20 €
 600gGoose fat2,40 €

Rodinná tradícia od roku 1993

Od vzniku našej rodinnej firmy v roku 1993 sme hľadali cesty, ako čo najlepšie vyjsť v ústrety našim hosťom, aby si od nás odniesli, čo najlepší zážitok, a obec Slovenský Grob im navždy ostala v pamäti. Veríme, že Grobský dvor dá predstavám našich hostí ten pravý rozmer.

 
Konkurencie je dosť - navštívte nás a zistíte, že sa oplatí vrátiť.


GROBSKÝ DVOR
Vajnorská 3
900 26 Slovenský Grob

Tel: 033 / 647 88 89
Mobil: 0905 264 196
E-mail: grobskydvor@grobskydvor.sk
Web: www.grobskydvor.sk
Otváracie hodiny:
Pondelok na objednávku
Utorok na objednávku
Streda 11.30h - 23.00h
Štvrtok 11.30h - 23.00h
Piatok 11.30h - 23.00h
Sobota 11.30h - 23.00h
Nedeľa 11.30h - 21.00h