Goose

Vhodné prírodné podmienky v obci Slovenský grob umožnili chov husí a kačíc. Husi sa piekli v piatok v hlinených pekáčoch a v chlebových peciach, kde dostávali správnu farbu, vôňu a chuť. V sobotu ich niesli predávať na trh do Svätého Jura a Bratislavy. V šesťdesiatych a sedemdesiatych rokoch začali labužníci chodiť za pečenými husami priamo do obce, kde po domoch husacinu aj konzumovali. Táto tradícia trvá dodnes a viacej sa rozšírila. V dnešnej dobe je možné zájsť si na husacinu po celý rok.

K husacine sa podávajú lokše, burčiak a malokarpatské vína. Husacie špeciality ponúkame hosťom po celý rok. Z ľudového umenia tu má svoju tradíciu výšivka, paličková čipka a rezbárstvo.

Local specialities

1 pcRoasted goose (for 4-5 people)66,00 €
 ¼ pcRoasted goose16,50 €
 1kgGoose liver66,00 €
 150gGoose liver9,90 €
 150gGoose liver with pear puree and wine jelly11,50 €
 35gLoksa with goose fat1,00 €
 60gLoksa stuffed with goose liver pate3,00 €
 70gBread with goose fat, onion1,50 €
 600gGoose fat2,80 €

Family tradition since 1993

I have been looking for the way to meet our guests' wishes since we have started our family business in 1993. I have always wanted so that they leave with the best experience and always remember our village. I believe that Grob Yard is the right place to meet the wishes of our guests.

We have a lot of competitors - just try us and you'll find it's worth returning.


GROBSKÝ DVOR
Vajnorská 3
900 26 Slovenský Grob

Tel: 033 / 647 88 89
Mobil: 0905 264 196
E-mail: grobskydvor@grobskydvor.sk
Web: www.grobskydvor.sk
Otváracie hodiny:
Pondelok 11.30h - 23.00h
Utorok 11.30h - 23.00h
Streda 11.30h - 23.00h
Štvrtok 11.30h - 23.00h
Piatok 11.30h - 23.00h
Sobota 11.30h - 23.00h
Nedeľa 11.30h - 21.00h